Hvor er der sprækker i Aarhus Kommune med potentiale for kæmpe stor forandring? Sprækker hvor den vilde natur kan spire ud igennem og sprede sig? Sprækker der tillader ambitiøse ideer at vriste sig igennem, så den grønne omstilling kan få et kæmpe boost? Sprækker hvorigennem mangfoldigheden skinner ud af, så langt flere kan føle sig som en del af og hjemme i Aarhus? Disse sprækker. Det er dem, jeg konstant leder efter i mit arbejde som byrådsmedlem for SF i Aarhus og gerne vil fortsætte.
Jeg er mor til 3. Og det er lige præcist min ansvarsfølelse for dem - og for resten af de aarhusianske og verdens børn - der har ført mig ind i politik. Jeg vil så gerne gøre alt, hvad der står i min magt for at sikre en planet og en mangfoldig, vild natur til vores efterkommere. Og det igennem at gå forrest med SF Aarhus i at revolutionere Aarhus henimod at blive en reelt CO2 neutral kommune. Og der skal ærligt talt en revolution til. Der er for mange, der klapper sig selv på skulderen og ønsker at skabe et billede af, at Aarhus er godt på vej mod ægte CO2 neutralitet. Og vi er rigtigt nok kommet et stykke ad vejen, men der er så lang vej endnu, bl.a. fordi Aarhus baserer tallene på, at afbrænding af biomasse kan kategoriseres som CO2 neutralt. Hvilket det ikke reelt er. Vi skal som byråd være langt mere konsekvente i reduktionerne på klimabelastende transport, byggeri, kost/fødevarer og afbrænding af træ for at få varme og el. Og skal op i et helt helt andet gear i fx boost af vedvarende energiløsninger, stærk kollektiv og bæredygtig transport, mere skov og vild natur. Og det er der ikke modet eller viljen til blandt alle partier i byrådet. Her er SF af afgørende betydning. Vi er dem, der hele tiden udfordrer de tøvende og skubber på udviklingen.
Der skal ægte handling til NU. Det har jeg kastet mig helhjertet ind i at skabe, og jeg vil meget gerne fortsat dedikere mine kræfter til at sikre SF´s rolle som det parti, der konstant hæver ambitionerne og sikrer, at vi kommer i mål som CO2 neutrale i 2030 - og meget gerne før. Jeg sætter også helst mig selv på spil i det, så jeg konstant udfordrer mig selv på mine vaner og skaber klimavenlige aktivistiske initiativer i min hverdag. Jeg tror nemlig både på overordnet strukturel forandring og hver enkelt menneskes handlekraft som afgørende.
Jeg er også meget optaget af at udvikle et Aarhus fyldt af mangfoldighed, balance og stærke fællesskaber for alle. Når lille Alma starter i skole, skal hun have de samme muligheder som alle andre børn. Selv hvis ordblindhed, familie problemer eller andet udfordrer hende. Når Lasse, der elsker Pablo, går på gaden skal han have fuld tryghed i at holde sin elskede i hånden. Og når verden er faldet sammen omkring Mille, og hun pludselig ikke kan være i sin bolig, så træder fællesskabet til og hjælper hende ud af hjemløshed. Det er visionen men desværre ikke altid virkeligheden i Aarhus. Der er derfor også fortsat meget at gøre.
Så jeg vil meget gerne – sammen med alle jer – fortsat arbejde for et hamrende grønt Aarhus med lige muligheder for og plads til alle.